Kennel Erimoone kennel Erimoone

Erimoone Mielenrauha

   


Kutsumanimi: Minttu
Rotu: suomenlapinkoira (Paimensukuinen)
Sukupuoli: narttu
Väri: riistaparkki
Syntymäaika: 10.8.2018
Isä: Seitavuoren Keppone "Jekku"
Emä: Erimoone Silmäterä "Koko"
Missä: Etelä-Pohjanmaa

Terveys

PRA-prcd status: a, terve polveutumisen perusteella
Pompen status: a, terve polveutumisen perusteella
DM status: a, terve polveutumisen perusteella
Silmät: -
Polvet: -
Lonkat: -
Kyynärät: -
Selkä: -
Sydän -


Minttu koiranetissä
Minttu Instagramissa

Mintun oma ihminen kirjoittaa koirastaan näin, Mintun ollessa 8 kuukauden ikäinen.
"Juju, Jukranjuju, Minttu oli alusta asti (jo syntymästä) spesiaali tapaus, eikä se ole matkalla mihinkään muuttunut. Minttu rakastaa kaikkia ja kaikkea. Jokainen ihminen on ihana ja muiden koirienkin kanssa Minttu tulee hyvin toimeen; on sen eteen toki tehty töitä mahdolistamalla paljon erilaisten koirien kohtaamisia,kun Mintulla ei sisaruksia ole.
Huumori on ja pitää olla arjessa vahvasti tämä neidin kanssa läsnä ja Mielenrauhaa vaaditaan erityisesti ihmiseltä, kuten Minna aikoinaan sanoikin kun Mintun virallisen nimen päätti. Minttu osaa olla todella voimakastahtoinen ja kokeilee aina aivan varmasti saisiko jonkin asian menemään läpi oman pään mukaan. Mys hyvin mielenkiintoisia luovia ratkaisuja erilaisiin tilanteisiin on jo saatu nähdä. Mielenkiinnolla odotan, millainen koiruus Mintusta tässä vielä kasvaa ajan saatossa, joka on mennyt ihan hirvittävää vauhtia, vastahan se oli ihan pieni pupsi! Mintun kanssa on käyty pentukoulu sekä pentukoulun jatkokurssi.
Tässä keväällä käytiin sellainen pentujen hajukurssi ja nosework on ainakin yksi harrastus, johon jatkossa tullaan suuntaamaan koska Minttu näytti nauttivan kovasti nenätyöskentelystä. Tällä hetkellä mikään kurssi ei pyöri, mutta ajatuksena olisi kokeilla Mintun kanssa myös rallytokoa ja agilitya, jotta löytyy ne jutut, joista Minttu nauttii metsässä juoksentelun lisäksi, joka on muuten aivan maailman parasta. Pienestä asti ollaan käyty useamman kerran viikossa erilaisissa metsäympäristöissä samoilemassa vapaasti. Vauhtia on usein niin paljon, että kuvia ei paljon tule otettua. Kiitos Minnalle luottamuksesta, kun päätit sijoittaa maailman parhaan Mintun minulle."