Kennel Erimoone

Kylkimyyryn Striida

   


Kutsumanimi: Mila
Rotu: Suomenlapinkoira (Paimensukuinen)
Sukupuoli: narttu
Väri: musta vaalein merkein
Syntymäaika: 13.6.2008
Isä: Reppulin Ered-Luin "Veeti"
Emä: Kylkimyyryn Sammalsirvikäs "Soma"
Kasvattaja: Tuomas Klaavo, Kerava
Missä?: Etelä-Pohjanmaa

Terveys

PRA-prcd status: A, terve
Pompen status: A, terve
DM status: A, terve
Silmät: OK [06/19]
Polvet: 0/0
Lonkat: B/B
Kyynärät: 0/0
Selkä: OK, epävirallinen
Muuta: Steriloitu sektion yhteydessä 2014

Muuta

Luonnetesti: +154 laukausaltis, Video
Paimennus: Poropaimennustaipumustesti hyväksytty 2014
Jälkeläiset: Erimoone S-pentue

Mila koiranetissä

Sain Milan jalostuslainaan Tialta kesällä 2014. Mila kaksoisastutettiin ja elokuun lopulla syntyi kirjava joukko uusia erimoosia, kaksi tyttöä ja kolme poikaa. Kaksoisastutus onnistui, Wallelle (Kaukametsän Yönsilmä) syntyi kaksi pentua ja Kodalle (Nutukas Skoude) syntyi kolme pentua. Tuhannet kiitokset Tialle Milan lainasta! Milan toinen tytär muutti äitinsä seuraksi Vaasaan, katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan. :)

Milan olen tuntenut luovutusikäisestä saakka. Törmättiin Tian kanssa Seinäjoella match showssa ja Tia kutsui itsensä tämän sosiaalisesti vammaisen introvertin luo kylään ja siitähän se sitten lähti. Etsittiin yhdessä mielenkiintoinen pentue ja elokuussa Tia haki Milan kotiin.
Mila oli nuorena toimelias ja aika itsetietoinen - ei todellakaan mikään nöyristelijä! Minun vanhinta narttua, Tuiskua se silti piti aina suuressa arvossa. Nuorempana Mila treenasi emäntänsä kanssa eri lajeja ja olikin innokas oppija! Mutta silti suurinta iloa on molemmille tuottaneet aina pitkät metsälenkit, kiville kiipeily ja hengailu yhdessä.
Useampi katselmusreissu on tehty yhdessä meidän sekalaisen seurakunnan kanssa, Mila on aina ollut rento ja kiva reissukaveri. Pisin reissu tehtiin 2014 Rovaniemelle poropaimennustapahtumaan ja oikeastaan sillä reissulla päätettiin, että astutetaan Mila tulevasta juoksusta.