Kennel Erimoone kennel Erimoonen

Erimoone Taikausko

   


Kutsumanimi: Tuitui
Rotu: suomenlapinkoira (Paimensukuinen)
Sukupuoli: narttu
Väri: parkki vaalein merkein
Syntymäaika: 01.10.2015
Isä: Wagner "Tiiti"
Emä: Nereaneidon Taikausva "Varma"
Missä?: Lappi


Terveys

PRA-prcd status: A, terve
Pompen status: a, terve polveutumisen perusteella
DM status: A, terve
Silmät:
Polvet: 0/0
Lonkat: B/B
Kyynärät: 0/0
Selkä: SP0, VA0, LTV1, häntämutka

Tuitui koiranetissä
Niuniu & Tuitui Instagramissa
Niuniun & Tuituin blogi


Tuituin emäntä Elina kertoo koirastaan:
"Tuitui elelee Lapissa luontoharrastajan ja vanhemman lapinkoiranartun kanssa. Etälaumassa asuu myös isikoira Tiiti. Tui rakastaa tehdä asoita yhdessä ja kulkee mutkattomasti mukana missä vain luontoretkistä harrastuskenttiin.

Luonteeltaan Tui on iloinen, aktiivinen ja yhteistyöhaluinen. Siinä on samassa paketissa sopivasti niin herkkyyttä kuin rämäpäisyyttäkin. Moottoria harrastuksiin Tuilla on mukavasti, eikä se pelkää minkäänlaisia ääniä. Toisten koirien kanssa se tulee erinomaisesti toimeen, vieraita ihmisiä kohtaan on pidättyväinen.

Tui harrastaa koiratanssia, rallytokoa ja tokoa, sekä käy paimentamassa tilaisuuksien mukaan poroja ja lampaita. Se on myös opetellut damien etsintää maastosta omaksi iloksi. Harrastuskaverina Tui on innokas, hoksaava ja keskittymiskykyinen, paimenena vahva ja vietikäs. Se palkkautuu niin nameilla kuin leikilläkin, paimenessa työstä itsestään. Epävirallisiin kisoihin on osallistuttu useammassa lajissa, koiratanssissa ja rallyssa olisi haaveena kisata virallisestikin.

Sanat eivät riitä kertomaan, miten hieno ja rakas tämä pieni koira on, ja miten Tuikitärkeä osa omaa ja Tiitilän laumaa."