Kennel Erimoone kennel Erimoonen

Erimoone Taivaanlahja

   


Kutsumanimi: Riemu
Rotu: suomenlapinkoira (Paimensukuinen)
Sukupuoli: narttu
Väri: musta vaalein merkein
Syntymäaika: 01.10.2015
Isä: Wagner "Tiiti"
Emä: Nereaneidon Taikausva "Varma"
Missä?: Etelä-Pohjanmaa

Terveys

PRA-prcd status: B, kantaja
Pompen status: a, terve polveutumisen perusteella
DM status: B, kantaja
Silmät: OK [09/19]
Polvet: 0/0
Lonkat: A/A
Kyynärät: 0/0
Selkä: SP0, VA0, LTV1
Sydän: Ei sivuääniä

Muuta

Paimennus: Paimennustaipumustesti hyväksytty Vehmersalmella 2016,
poropaimennustaipumustestaus 2018 suositellaan testattavaksi uudelleen
Luonnetesti: +168 laukausvarma, Video

Riemu koiranetissä

Riemun omistaja Reetta kirjoittaa koirastaan:
"Riemu on ensimmäinen oma koirani, ja parempaa parasta kaveria en olisi osannut toivoa. Siinä missä Riemu rakastaa kaikkia, myös kaikki rakastavat Riemua. Se on sulattanut paatuneimpienkin koirienvihaajien sydäFmet ja osannut uskomattomalla, rauhallisen mutkattomalla tavallaan kohdata myös ihmiset, jotka ovat koiria koko ikänsä pelänneet. Juuri Riemun kyky lukea ihmisiä ja tilanteita on se, jota jaksan ihastella uudestaan ja uudestaan.

Arki Riemun kanssa sujuu mukavasti. Riemu on paikalla, muttei koskaan tiellä. Sen voi huoletta ottaa mukaan melkeinpä minne vain; Riemun periaate on, että aina on hyvä aika pötkötellä. Jos paikasta löytyy sänky tai nojatuoli, minkä alle (tai päälle) voi mennä, niin aina parempi. Riemu on hiukan introvertti, joten kaipaa välillä omaa rauhaa, vaikka seurasta ja rapsutuksista suuresti nauttiikin. Kolmevuotiaana Riemun (ja emännän) elämä mullistuikin, kun talouteen tuli Riemun siskopuoli. Mullistus taisi kuitenkin olla positiivinen, sillä vaikka Riemu välillä isosiskomaisesti silmiään siskon riekkumisille pyöritteleekin, innostuu se kuitenkin aina leikkiin mukaan.

Leikkiä Riemu jaksaisikin, vaikka maailman tappiin asti. Se on myös rajattoman ahne. Riemu on myös ohjaajapehmeä, mikä aiheutti itselleni päänvaivaa Riemun ollessa pieni. Kuitenkin oivallus siitä, että ohjaajapehmeällä koiralla ei voi olla koirapehmeää ohjaajaa, on ollut merkittävä meidän yhteistyön kannalta. Myös Minnan "läps perseelle ja elämä jatkuu"-ajatusmalli on ollut toimiva, Riemu hyötyy itsevarmasta ohjaajasta enemmän kuin silkkihansikkaisesta. Tuon oivalluksen jälkeen ei yhdessä tekemisessä ole ollut haasteita.

Ensimmäisen koiran roolissa Riemu on päässyt kokeilemaan vähän eri lajeja, ja se tekee mielellään ihmisen kanssa töitä. Riemun kanssa ollaan kokeiltu tokoa, agilitya, noseworkia ja paimennusta. Näistä Riemulle ja minulle mieluisimpia lajeja on olleet toko ja nosework, niitä ollaan epäsäännöllisen säännöllisesti treenailtu. Kisattu ei olla, mutta en ole toistaiseksi kokonaan sulkenut kisa-ajatuksia poiskaan. Koirasta siihen varmasti olisi, itsestäni en ole niin varma.

Lyhyesti sanottuna Riemu on koira, jonka ottaisin koska vain uudestaan. Hiukan vakavamielinen, mutta kuitenkin niin rakas ja höpsö. Riemu on mun Taivaanlahja."