Kennel Erimoone kennel Erimoone

Erimoone ValontuojaKutsumanimi: Kaino
Rotu: suomenlapinkoira (Paimensukuinen)
Sukupuoli: narttu
Väri: riistanvärinen merkein
Syntymäaika: 10.6.2018
Isä: Liehkun Korvenkaiku "Kuru"
Emä: Nereaneidon Taikausva "Varma"
Missä: Etelä-Pohjanmaa, sijoituksessa

Terveys

PRA-prcd status: a, terve
Pompen status: a, terve
DM status: B, kantaja
Silmät: OK [10/20]
Polvet: 0/0
Lonkat: B/B
Kyynärät: 0/0
Selkä: LTV1, VA0, SP0
Sydän Ei sivuääniä

Muuta

Paimennus: Paimennustaipumustesti hyväksytty 2019 Oulaisissa arvosanalla erinomainen

Kaino koiranetissä

Sijoituskodin Reetta kirjoittaa Kainosta:
"Kaino on toinen koirani, eli Kainon laumaan kuuluu minun lisäkseni kolmisen vuotta vanhempi siskopuoli. Minna oli lupaillut Varman vipoista minulle sijoitusnarttua. Ja kun maailmaan sitten putkahti viisi urosta ja yksi narttu, oli varmaa, että juuri Kaino tulisi minulle. On ollut mieletön etuoikeus, että olen saanut jo pennun ensihetkistä lähtien tietää, että tuo on just se Mun Pentu.

Ja juuri Mun Pentu Kaino tosiaan on ollut! Kaino on vieraita kohtaan nimensä mukaisesti kaino ja pidättyväinen, mutta tärkeitä ihmisiä rakastetaan isosti. Siis todella isosti. Kainolle tarpeeksi lähellä on jossain orvaskesin alla. Sitä saisi lääppiä ja rutistella loputtomiin, ihminen kyllästyy todennäköisesti ennemmin kuin Kaino.

Toisaalta Kainon suuri kiintymys minuun (ja muihin tärkeisiin ihmisiin) ei ole ollut ihan ongelmatonta, vaan esimerkiksi yksinolot oli Kainolle nuorempana kova paikka. Niissä tilanteissa seinien syönti rauhoitti levottoman pennun mieltä. Sittemmin käyttöön on otettu kompostikehikot suojamaan seiniä yksinolojen ajaksi, ja tietysti ollaan venytetty napanuoraa ja tuettu itsenäistymistä. Nykyisin yksinolemisessa ei siis ole ongelmaa.

Kaino on aina mielellään siellä missä tapahtuu ja se nauttii ihmisten kanssa puuhailusta. Kainon kanssa ei ole virallisesti harrastettu mitään tiettyä lajia, mutta emännän taitojen mukaan ollaan höntsäilty tokoa ja noseworkia. Lisäksi Kaino on käynyt suorittamassa paimennustaipumustestin lampailla, suoriutuen erinomaisesti. Tällä hetkellä Kainon pääasialliset harrastukset ovat siis kuitenkin höntsäily, kainalossa pötköttely ja olkkaritanssit emännän kanssa. En ole kuitenkaan poissulkenut tavoitteellisempaakaan harrastamista Kainon kanssa, koska intoa ja moottoria Kainosta kyllä siihen löytyisi. Nyt vain odotellaan, koska sitä alkaisi taas löytyä emännästäkin.

Lyhyesti sanottuna Kaino on innokas, hupsu ja niin rakas. Kaino on urhoollisesti kantanut titteliään Valontuojana aina ensihetkistä asti ja olen siitä sille ikuisesti kovin kiitollinen.

Mun Pentu."