kennel Erimoone

V-pentueSyntynyt: 10.6.2018
5 urosta + 1 narttu
Varman vipat

isä: Liehkun Korvenkaiku †
emä: Nereaneidon Taikausva


V-pentue
Nimi Missä? Silmät Polvet Lonkat Kyynärät Pompe Prcd-pra Muut Paimennus Katselmus&Näyttely
n.Valontuoja Lappi, sij. terve terve DM kantaja PAIM-T ERI Katselmus: JUN-4
u.Vuorenvarma Pohjanmaa terve terve DM kantaja PAIM-T H Katselmus: JUN-1
u.Voimavara Uusimaa terve terve DM kantaja
u.Vastakaiku Uusimaa 0/0 C/C 0/0 terve terve DM terve, napatyrä, selkä: LTV1, VA0 PAIM-T H
u.Vilunväre Kasvattajalla terve terve DM terve PAIM-T H Katselmus JUN-3
u.Villipeto Etelä-Pohjanmaa terve terve DM kantaja PAIM-T H
Varma on ihmisiä rakastava, tasapainoinen, vilkas ja iloinen narttu. Varman kanssa on kisattu agilityssä ja rallytokossa, agilityssä medi3 luokassa ja rallystä on tällähetkellä yksi hyväksytty tulos avoimesta. Harrastuskoirana Varma on intensiivinen, nopeaoppinen ja innokas tekijä. Varma on luonnetestattu 3v 4kk iässä pistein +172, laukauskokematon, kaikki osa-alueet plussalla! Tuomareina Vuorisalo & Knuutinen. Varman luonnetestivideon löydät täältä.

Varma on luustokuvattu 2012 syksyllä, ikää oli 1v 8kk. Lonkat B/B, kyynärät 0/0, selkä terve, olat, polvet röntgattiin myös ja puhdasta sieläkin. Sydänkuuntelu OK ja polvet 0/0, silmät terveet 03/2018, ei hammaspuutoksia. Varmalla ei ole ollut mitään vaivoja lukuunottamatta ensimmäisten juoksujen yhteydessä ollutta pissatulehdusta. Pompe ja prcd-PRAsta Varma on vanhempien tulosten perusteella terve ja se kantaa DM-geeniä (etenevä selkäydinrappeuma). Varmalle pentue on toinen ja samalla viimeinen.

Isäksi "Varman vipat" -pentueeseen valikoitui hiukan varttuneempi herrasmies Liehkun Korvenkaiku. Kurulla on ennestään yksi pentue jotka ovat syntyneet 2011. Kurulla on A/A lonkat, 0/0 kyynärät, polvet 0/0, sydän ok [kuunneltu 04/2018]. Kuru on terve niin pompen, pra-prcd:n kuin dm:änkin osalta. Kuru on kisannut tokossa sekä rally-tokossa avoimessaluokassa saaden molemmista koulutustunnukset. Kuru on luonnetestattu +118, laukausvarma. Omistajansa kirjoittaa Kurusta:
"Kuru on täysin äänivarma, erittäin vilkas, taistelutahtoinen, kohtuullisen toimintakykyinen, kiihkeä koira. Ihmisille sosiaalinen, vieraiden aikuisten urosten kanssa ei tule toimeen, narttujen kanssa ok. Oppii nopeasti ja on innokas tekemään yhdessä, leikkii mielellään. Vilkkaus, pehmeys, terävyys ja taistelutahto yhdessä tekevät siitä sellaisen pakkauksen, että ei ole ollut maailman helpoin ensimmäinen koira, mutta toisaalta siinä riittää mukavasti potkua mun harrastelutarpeisiin. Iän ja koulutuksen myötä siitä on tullut tosi mukava seurakoirakin, kotioloissa se on aina ollut helppo. Vahtii, mutta asui yhdeksän vuotta kerrostalossa ongelmitta, eli koulutuksella hallittavissa. Riistaviettiä ei ole, saalisviettiä löytyy, mutta koulutuksen myötä pysähtyy nykyään myös jäniksen perästä.
Rakenteellisesti Kurun selkeimmät viat ovat hieman ahdas takaosa ja suora etuosa. Se on myös kevyehkö uros, kuitenkin normaalikokoinen (50 cm). Paras näyttelytulos EH. Hyvä turkinlaatu, kuivuu nopeasti, ei takkuunnu."